fbpx

Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului

by fototime_btc
.Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului - FotoTime.ro

Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului.

Am cunoscut multe cupluri ca voi si, la randul nostru, am trecut si noi prin asta. Ne-am gandit sa cream acest ghid care sa va ajute pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de fotograful si cameramanul nuntii voastre

Am creat acest ghid pe baza experientei de peste 10 ani ca " Fotograf Nunta Bucuresti " la FotoTime.ro

Impreuna cu Oana ne-am dedicat si implicat tot timpul in acest domeniul al fotografiei si videografiei de nunta, pentru ca viitorii miri ce sunt in cautare de servicii profesionale foto video pentru nunta, sa le putem oferi cele mai frumoase fotografii de nunta si o filmare de tinut minte.

CUPRINS:

Inainte sa incepi
Cum gasesti echipa foto video?
Servicii
Costuri suplimentare
Intalnirea
Contractul
Ziua nuntii
Dupa nunta 

Inainte sa incepi

Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului.

Este important sa incepi din timp cautarea unui fotograf de nunta si a videografului si sa nu te grabesti atunci cand alegi.

Fotografia de nunta si filmarea sunt doua lucruri total diferite. Alege o persoana dedicata pentru foto si alta pentru video, sau alege o echipa foto video care lucreaza impreuna de mai multi ani, iar ambele sa fie la acelasi nivel de calitate.

Este foarte important ca fotograful nuntii si videograful sa aiba experienta. Acesta este un domeniu special si diferit, deci trebuie sa te asiguri ca vei lucra cu profesionisti.

Trebuie mai intai, sa vezi portofoliul fotografului si videografului pe care ii alegi, si sa te identifici cu imaginile pe care le creaza.

Trebuie sa fi pe aceeasi lungime de unda cu fotograful de nunta si videograful ales. Aminteste-ti ca nu alegi doar un portofoliu, alegi niste oameni care iti vei petrece cea mai importanta zi a vietii tale. Ei vor avea grija ca tu sa ai cele mai frumoase amintiri.

Cum gasesti fotograful si videograful nuntii tale?

Vrei sa fie din zona ta, sa fie disponibili, sa se incadreze in bugetul tau, sa faca fotografii si filmari de calitate, sa fie apreciati sau sa fie super experimentati.

Sau te intereseaza toate aceste atribute?

Asa ca daca iti place cum suntem ca oameni si ceea ce facem, poti alege rapid fotograful de nunta si cameramanul potrivit
criteriilor pe care le doresti sau poti cauta pe Google „Fotograf nunta Bucuresti. Noi avem sediul in Pipera, Bucuresti dar ne deplasam cu drag oriunde in tara.

Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului.
Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului.

3 Pasi pentru alegerea fotografului si cameramanului

Vezi portofoliu

Este foarte important sa vezi un portofoliu, atat foto cat si video.

Verifica rezenziile

Verifica cu atentie ce au scris fostii miri despre fotograf si cameraman.

verifica disponibilitatea

Verifica disponibilitate

Contacteaza-i si pentru disponibilitate si cere-i o oferta de pret.

Asigura-te ca fotograful si videograful sunt disponibili pentru data respectiva, comunica-le care este bugetul tau real sau cere-le o oferta de pret sa ai o idee cat costa aceasta investitie si apoi stabileste o intalnire cu favoritii.

Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului.
Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului

Servicii foto video nunta

In general, ofertele fotografilor si cameramanilor sunt alcatuite din pachete foto video care cuprinde ziua nuntii, dar si alte servicii optionale.

Serviciul principal consta in prezenta echipei foto video in ziua nuntii, iar dupa, in prelucrarea fotografiilor si a videoclipurilor realizate.

De obicei, acest serviciu presupune si o sedinta foto video in ziua nuntii (maxim 2 ore), intr-o locatie aleasa de comun acord, dar cu insemnatate pentru voi.

Pentru partea de video, filmarea nuntii se face cu o singura camera, doua camere sau cu maximum trei (dintre care una cu drona).

Servicii Extra

Servicii video extra

Sedinte video in alte zile
Filmare in doua sau trei camere
Cununia civila in alta zi
Filmare cu drona

SERVICII VIDEO EXTRA

Dintre serviciile extra, noi iti oferim GRATUIT o sedinta foto, inainte de nunta.

Vezi mai multe fotografii

Este ocazia perfecta sa va acomodati cu cu noi, sa ne cunoastem mai bine si sa va arat cum sa stati la posing.

 Este un antrenament placut pentru ziua nuntii si veti experimenta in avans toate emotiile frumoase. In plus, veti ramane cu multe amintiri si imagini pe care le veti privi cu drag peste ani.

Vezi mai multe fotografii

Costuri suplimentare

Pe langa costul serviciilor achizitionate, mai pot exista cateva costuri suplimentare pe care trebuie sa le iei in considerare.

Meniul pentru echipa foto video.

Meniul pentru echipa foto video. De obicei, restaurantele iti propun un meniu special pentru staff, format doar din aperitiv, fel principal si tort.

Noi iti recomandam sa le oferi acelasi meniu ca cel pe care il oferi invitatilor.

Costurile tale nu vor creste foarte mult, insa ei se vor simti apreciati si vor face, la randul lor, tot posibilul sa va ofere cel mai bun serviciu.

Nu uita ca munca lor incepe dimineata si se termina, de cele mai multe ori, la finalul nuntii.

Cazarea si trasportul, daca fotograful si videograful sunt din alta localitate. Discuta cu ei daca aceste costuri sunt incluse in pachetul stabilit sau daca va trebui sa le platesti suplimentar.

Intalnirea

Discuta in mod direct cu fotograful si videograful - fototime

Intalnirea este foarte importanta! Discuta in mod direct cu fotograful si videograful (nu prin intermediari)

Este de preferat sa fiti amandoi la intalnire. Intalnirea poate fi online, pe Zoom sau fizic. Gandeste-te inainte care sunt aspectele pe care vrei sa le afli de la fotograful de nunta sau cameramanul pe care il intalnesti.

Asigura-te ca aveti aceasi chimie, va inteleg cerintele, si va inspira incredere si sinceritate.

In cazul in care ai ales o firma foto video nunta, asigura-te ca ai cunoscut fotograful sau videograful care va fi trimis la nunta voastra si ca portofoliile pe care le-ai vazut le apartin si in realitate.

Discuta in mod direct cu fotograful si videograful - fototime
Albume foto nunta - fototime.ro

La intalnire, cere sa vezi si albume cu fotografii facute in spatii inchise, acolo unde lumina este mai slaba (de exemplu, in biserica), pentru ca acestea sunt imagini mai dificil de realizat. Daca refuza acest lucru si doreste sa iti prezinte doar cateva selectii de la eveniment, este bine sa te gandesti sa alegi pe altcineva.

La fel de important este ca, la intalnire, fotograful sa iti arate cateva albume intregi de nunta sau, in cazul videografului, cateva videoclipuri realizate. In acest fel, iti poti da seama daca fotograful prezinta o constanta in calitatea imaginilor oferite pe parcursul evenimentului si nu numai in momentele de referinta. Iti poti forma o opinie reala despre materialele pe care le veti primi si voi.

Contractul

Ce trebuie si ce este recomandat sa contina? Iata care sunt cele mai importante aspecte dintr-un contract. 

In primul rand alege pe cineva care lucreaza legal, in baza unui contract si cu factura.

Apropo! daca nu are o forma juridica legala (PFA sau SRL) contractul nu are nicio o valoare juridica, deci nu are nicio responsabilitate.

Trebuie sa fie mentionate detaliile evenimentului exact ca in oferta primita.

Contract fotograf de nunta

Majoritatea fotografilor si videografilor percep un avans de 30%, ce nu se poate returna in cazul anularii contractului.

Asigura-te ca termenul de predare a materialelor (atat digital, cat si a albumelor) este specificat si nu reprezinta un timp foarte indelungat pentru tine.

In ziua nuntii

Spune-le care sunt persoanele apropiate și importante pentru tine – familie, rude, prieteni. În acest fel, fotograful și videograful vor ști cu cine vrei neapărat fotografii, iar tu nu riști ca, după nuntă, să realizezi că nu ai imagini cu persoanele speciale pentru tine.

Dacă ai stabilita o ședință foto în ziua nunții, alocati-va cel putin 2 ore pentru aceasta, timp efectiv de fotografiere. Este foarte important să aveți amintiri frumoase împreună.

Dacă ai stabilita o ședință foto în ziua nunții, alocati-va cel putin 2 ore pentru aceasta, timp efectiv de fotografiere.

Delegați nominal sarcini organizatorice și bucurati-va cu adevarat de ziua voastră. Nu lăsați ca nimeni și nimic să stea in calea fericirii voastre.

Trebuie sa fiti sinceri și naturali, relaxați, Fi-ti voi insusi, asa cum sunteti in viata de zi cu zi.. sa nu incercati sa pareti altfel ca nu va veti recunoaste dupa)

Bucurati-va de orice moment, ca dupa nunta sa nu aveti niciun regret.

Bucurati-va de orice moment, ca dupa nunta sa nu aveti niciun regret.

Dupa nunta

Ghid practic in alegerea fotografului de nunta și videografului - FotoTime.ro

Primesti un preview cu cateva fotografii si un teaser din partea videografului

Scrie o recenzie celor cu care ai colaborat! Nu este nimic mai frumos decât să vezi că munca ta a fost apreciată.

Distribuie sau da un Like la albumul cu fotografiile tale si la videoclip. Fotograful și videograful se vor bucura cu siguranță!

De ce sa alegi FotoTime?

Primiti fotografiile nuntii in maxim 10 zile

Nu este un truc. Este adevarat. Stiu ca fiecare dintre voi, dupa nunta, asteptati sa primiti fotografiile… si asta cat mai repede, cat mai bine editate, atunci cand sunt “calde” sa va bucurati inca o data de toate momentele petrecute.

Sedință foto după nuntă fără cost suplimentar

In pachetul de nunta este inclusa si o sedinta foto – in masura in care timpul si vremea permit acest lucru in ziua nuntii.Daca in ziua nuntii ploua si nu putem face sedinta foto, veti beneficia de o sedinta foto dupa nunta GRATUIT.

BackUp permanent la toate materialele

In timpul evenimentului avem intotdeauna aparatura de backup. Dupa eveniment, fotografiile de la nunta si filmarea se stocheaza pe doua unitati fizice separate si inca una pe cloud, pentru a nu exista posibilitatea pierderii lor.

Urmareste-ne si pe Instagram

Folosim cookie-uri pentru a oferi o experiență personalizată pentru utilizatoriilor noștri. Prin continuarea navigării pe acest site, dați consimțământul pentru utilizarea cookie-urilor. Pentru mai mulate detalii, vă rugăm să citiți secțiunea Politică de confidențialitate și GDPR Sunt de acord Citește mai mult

Modifică setările cookies