fbpx

Cât costă o nuntă?

Stabillirea unui bugetul corect al nunții

by fototime_btc
4.896 vizionări

Cât costă o nuntă?

Urmează să faci nuntă și vrei să știi cât va fi notă de plata?

Hai să vedem!

Ca fotograf de nuntă de mai bine de 10 ani să vreau să te ajut să stabileșți un buget corect al nunții voastre.

Primul pas corect este stabilirea unui buget a lucrurilor cu adevărat esențiale.

Foarte important!!!! Bugetul ales v-a genera alegerea tuturor serviciilor pentru nuntă voastră!

Hai să începem!!!!

STABILIȚI UN BUGET REZONABIL!

Majoritatea dintre voi nu au un buget infinit și cred că este ceva normal. Bugetul de nuntă ar trebui să fie ceva pe care amândoi vă simțiți confortabil să-l cheltuiți și nu este nevoie să vă îndatorați sărbătorind căsătoria voastră.

CÂT DE MULT VĂ PERMITEȚI SĂ CHELTUIȚI?

Puneți-vă următoarele întrebări:

Cât de multe economii aveți?
Cât din economiile voastre sunteți dispuși să cheltuiți?
Îți vor rămâne suficienți bani pentru un fond de urgență?
Cât de mult poți contribui din venitul curent?

Pentru a-ți da seama cât de mult poți contribui la bugetul nunții tale din venitul curent, mai întâi stabilește-ți câștigurile lunare. Apoi, află cât cheltuieșți de obicei în fiecare lună pentru facturi, alimente și cheltuieli diverse. Odată ce îți dai seama câți bani cheltuieșți tu și logodnicul tău în fiecare lună, scade aceste cheltuieli lunare din venitul tău total.

Luați în considerare să economisiți toți banii care vă mai rămân pentru nuntă voastră. Dacă nu vă mai rămâne nimic, căutați modalități de a vă reduce cheltuielile lunare. Ușor de spus, greu de făcut, am trecut prin asta. În timpul organizării nunții, dacă fondurile sunt insuficiente, ar fi bine să renunțați la excursii sau la cheltuielile ce suportă amânare.

CÂT DE MULT SUNT DISPUȘI SĂ VA AJUTE PARINTII?

Părinții sau alte rude plănuiesc să contribuie la nuntă voastră? Dacă da, află cât plănuiesc să dea și adaugă-l la bugetul tău. Poate cineva din familie vrea să-ți cumpere rochia de mireasă, în loc să contribuie cu bani…

PRIORITĂȚILE TALE
Indiferent dacă ai 1.000 de euro sau 100.000 de euro de folosit pentru nuntă ta, poți avea o zi frumoasă, dar trebuie să te gândeșți la prioritățile tale. Odată ce știi ce trebuie să ai în ziua nunții tale, poți să bugetezi imediat aceste articole și să elimini lucrurile care nu sunt la fel de importante pentru ține.

CAȚI INVITAȚI DORIȚI SĂ FIE PREZENȚI?

Mărimea listei de invitați v-a determina cât va trebui să economisiți pentru locația voastră, mâncare, băuturi, invitații, și orice altceva pe care intenționați să le oferiți oaspeților. Că regulă generală, planificați un buget de cel puțîn 100euro per oaspete.

CAȚI INVITAȚI DORIȚI SĂ FIE PREZENȚI la nunta?

Dacă plănuieșți o nuntă cu un buget redus, una dintre cele mai simple modalități de a reduce costurile este să inviți mai puține persoane și să ai o nuntă mai intimă. Fie că vrei să crezi sau nu, locația și meniurile sunt cele mai costisitoare cheltuieli.

CÂT DE MULT SĂ BUGETEZI PENTRU O NUNTĂ?

COSTURI MEDII DE NUNTĂ
În medie, din experiență va spunem că o nuntă costă în jur de 15.000-20.000 euro. Cu toate acestea, această este doar o medie, iar costul nunții tale poate fi mult mai mare sau mai mic. Dacă inviți doar câțiva membri ai familiei, de exemplu, vei avea nevoie de un buget mult mai mic decât dacă ai sute de invitați.

Iată un EXEMPLU DE ÎMPĂRȚIRE A BUGETULUI DE NUNTĂ
Indiferent de cât ai economisit pentru nuntă ta, următoarele procente te vor ajută să-ți faci o idee de cum să distribui fondurile. Pentru a-ți arăta la mă refer, iată un exemplu despre cum ați putea alocă bugetul:

Restaurant: 40% până la 50%

Ținută miri: 2% până la 3%

Flori: 8% până la 10%

Formație/Dj: 6% până la 10%

Fotograf/Videograf: 20%

Papetărie: 2% până la 3%

Inele: 2% până la 3%

Parcare și transport: 2% până la 3%

Cadouri: 2% până la 3%

Diverse: 8%

Costuri surprize: 10%

EXEMPLU DE ÎMPĂRȚIRE A BUGETULUI DE NUNTĂ - fototime

Bugetul nunții tale va fi împărțit în funcție de prioritățile tale. De exemplu, dacă muzică este prioritară automat v-a ocupă cel mai mare procentaj din buget, se poate ajunge până la 40%.

Iată o gresala pe care o fac majoritatea mirilor!

Dau la formație în jur de 5000-7000 euro iar celelalte servicii sunt neglijate.

Am întâlnit multe cupluri care spuneau că au un buget limitat pentru serviciile foto și video nunta

„Avem un buget maxim de 1000 euro..”

„Ne dorim doi fotografi, doi cameramani și 4 albume dacă se poate și să ne încadrăm în 1200 euro..”

Este cea mai mare gresala să iei un fotograf de nunta doar să fie pe lista… Gândește-te cât ai investit în toată nuntă…

După ce nuntă s-a terminat fotografiile și filmarea sunt singurele lucruri care vor rămâne în timp... Așa că alege o echipa foto video PRO.. ALEGE FOTOTIME!

Ghid pactic in alegerea fotografului de nunta

Ca sfat.. Luați-va doar un fotograf profesionist bun de aceeași suma decât să luați o echipa foto video (la oferta) doar că să fie acolo…

CÂT ȘI UNDE ECONOMISIM?

Odată ce v-ați dat seama cât puteți cheltui în fiecare categorie, asigurați-vă că țineți evidența cheltuielilor în timp ce vă planificați nuntă. O foaie de calcul excel este ideală.

CÂT ȘI UNDE ECONOMISIM pentru o nunta

Începeți cu costurile estimate pentru fiecare categorie din foaia de calcul și apoi, de fiecare dată când efectuați o plată, introduceți costul real. Acest lucru vă va arăta cât de aproape sunteți de atingerea bugetului. Pentru a vedea un exemplu despre cum să vă înregistrați cheltuielile, consultați acest grafic al bugetului de nuntă .

EXEMPLU DE BUGET DE NUNTĂ: 15.000 Euro

Dacă bugetul tău este de 15.000 Euro, poți avea o nuntă foarte frumoasă. Cu un astfel de buget este indicat să nu aveți mai mult de 70 de invitați. Să rezervați formația dorită deoarece petrecerea graviteza în jurul ei și să va asigurați că amintirile din ziua nunții sunt capturate cu mare atenție de un fotograf de nuntă profesionist cu al cărui stil rezonați.

Indiferent de bugetul alocat, nu uitați VOI DOI suntei centrul atentiei, energia și vibrația voastră este extrem de importantă.

În condițiile actuale o nuntă de 70 de persoane, este o nuntă medie, nunțile mici sunt cu până în 50 persoane iar cele mari peste 120 persoane.

Citeste siActe necesare pentru casatorie

Acte-necesare-pentru-casatorie-in-2021-si-2022-fototime

Încheiem prin a va spune să prioritizati ceea ce este extrem de important pentru voi și tratați-l că pe un simplu sfat, în mometul în care rochia costă 3500 euro iar fotograful nunții a costat 400 euro, discrepanța este extrem de mare iar calitatea este discutabilă. Știm că machiajul trebuie să fie impecabil dar în același timp poate e bine să renunțați la multe obiecte de decor, poate de multe ori inutile și să investiți în ceea ce va face cu adevărat plăcere.

Spor la pregătiri!!!

You may also like

Lasă un comentariu